Länsimaisen ja kiinalaisen lääketieteen lääkärinä toimin näiden eri lääketieteen järjestelmien välillä ja pyrin yhdistämään molempien vahvuuksia.
Konkreettinen esimerkki:
Potilas oli kärsinyt vuosia öisin jatkuneesta paikallisesta raajakivusta. Yöunet oli jatkuvasti häiriintyneet, kun joutui nousemaan kivun vuoksi ylös liikuskelemaan. Lisäksi varpaat kylmät ja villasukat kotona aina jalassa. Koululääketieteellisesti kaikki oli tutkittu; laboratoriokokeet ja erikoislääkärillä hermoratatutkimukset normaalit. Maksimaalinen kombinaatio erilaisia kipulääkkeitä ei tuonut oireeseen apua. Myöskään erilaisista fysioterapioista ei ollut ollut sanottavaa hyötyä.
Kiinalaisen diagnoosin mukaisesti kyseessä oli mm. ”kylmän” aiheuttama energian paikallinen pakkautuminen. Heti ensimmäisen akupunktio-moksa-(akupistelämmitys) ja paikallisen lämpö-omahoidon jälkeen oire lähti lievittymään ja kipulääkitystä pystyttiin lähteä keventämään.
Kukaan ei vuosien saatossa ollut tajunnut kokeilla lämpöhoitoa. Usein- ei aina, voi kroonisen kivun taustalla olla totuus:
LÄMPÖ LIIKUTTAA – LIIKE LÄMMITTÄÄ
KYLMÄ KANGISTAA – KANGISTUS KIPEYTTÄÄ