Keväällä on hyvä syödä ”kasvavaa” ruokaa, kuten vihreitä, itäviä kasviksia. Lisäksi tarvitsemme ruokaa joka on erityisen ravitsevaa keväällä kasvavaan energiantarpeeseen. Makeammat ruoat vahvistavat sinänsä, mutta “ ei makeaa mahantäydeltä” eli liikaa. Liika makea kuormittaa kehoa.
Kiinalaisen lääketieteen mukaisesti kevät on täynnä dynaamista ylöspäin suuntautuvaa energiaa. Kehossa tämä toimintakehä aktivoi energiaa ja vastaa Qi-energian harmonisesta virtauksesta kehossa. Jos virtaus ”sakkaa” se voi ilmetä meissä esim. ärtyisyytenä, masentuneisuutena, unettomuutena tai kipuina. Sopivan tyyppinen ravinto keväällä tukee ja ylläpitää tasapainoista kehoenergiaa.
Tässä suositeltavia ruokia keväällä
- VIHREÄT keväällä on suositeltavaa syödä vihreitä ruokia kuten esim. spirulina parsa, vehnäruoho/oras, kaali ja brokkoli
- RETIISI kirpeä maku auttaa qi-energiavirtausta ja avaa energiakanavia
- HAPAN SITRUSHEDELMÄ kuten sitruuna, lime ja greippi saa talvenaikaisen varastoidun energian liikkeelle
- KARVAS VIHREÄ SALAATINLEHTI keväällä kehoa puhdistavat karvasmakuiset voikukan lehti, rukola, valkoinen retiisi, lehtikaali, pinaatti
- KANA ”kevätkana”; paikallisesti kasvatettua vapaan maan kanaa edellä kuvattujen vihannesten kanssa.
Vastaa
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.